Sivut

maanantai 18. syyskuuta 2017

Lattiavalintoja

Lattiaksi meille on kustannus- ja koirankynsisyistä tulossa vinyylilankku. Vinyyliähän saa vaikka minkä näköisenä, mutta meille oli selvää, että puukuviolla mennään. Vaaleahko tammi on ykkösvaihtoehto, mutta siinäkin on sävyjä joka lähtöön. Kovin valkoista emme halua, koska ruskeat koirankarvat. Pergosta olimme kuulleet paljon hyvää, joten innostuimme tilaamaan näytekappaleita sieltä. Paketti tuli nopeasti kotiovelle toimitettuna. Kahdeksan näytepalaa tilasimme, ja niistä viisi oli lähes valkoisia... Taas tuli todistettua, että tietsikan ruudulta katsottuna värit eivät välttämättä näytä ihan todellisilta! Siispä tilasimme muutaman näytepalan lisää, tällä kertaa tummemmissa sävyissä.

Liian vaaleat palat hylättiin heti kättelyssä, ja kuusi finalistia pääsi esittelemään hyviä puoliaan luonnonvaloon ja erilaisiin keinovaloihin.

Alustava karsinta käynnissä.

Kuusi finalistia, joiden värit eivät tosin tässä kuvassa näytä oikeilta...


Suurimman ongelman lattian sävyn valinnassa aiheuttavat tammiset portaat ja keittiön (osin lattiaan asti jatkuvat) tammitasot, joihin molempiin lattian pitäisi väriltään sopia. Kai se on otettava mallipalat kainaloon ja piipahdettava keittiökalusteliikkeessä ja porrasvalmistajan luona.

2 kommenttia:

  1. Mitä jos sävyttää portaan ja keittiön tason lattiaan? Vai haluatteko, että ne ovat kuitenkin tammen väriset?
    Kannattaa muuten kurvata vielä Parketti-Heralankin kautta, on hyvät valikoimat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tarkoitus onkin niitä vähän sävyttää, mutta ei ilmeisesti ole hirveästi vaihtoehtoja niihin sävyihin? Täytyy vielä selvittää! Kiitos vinkistä, tutustun Heralaan!

      Poista